Elokuvan tekemiseen uppoaa rahaa, eikä läheskään kaikilla elokuvilla ole valtion tukea. Valtion tukemien elokuvien rahoitus järjestetään Suomen elokuvasäätiön kautta, mutta tätäkin rahoitusta tulee hakea ennen elokuvan kuvaamista. Yleensä tuki myönnetään ainoastaan sellaisille elokuville, joiden taustatiimissä on hyvin elokuva-alalla tunnettuja ihmisiä. Elokuva voidaan kuitenkin rahoittaa monella muullakin tavalla. Crowd funding, eli rahoituksen kerääminen yleisöltä, on hyvä tapa rahoittaa elokuvia. Myös monet tunnetut ja hyvin menestyneet elokuvat ovat päätyneet crowd fundingin käyttämiseen. Yksi esimerkki tällaisista on suomalainen Iron Sky.
Indie-elokuvat taas ovat kokonaan tekijöiden itsensä rahoittamia elokuvia. Myös indie-elokuva voi nousta suureksi hitiksi, jos se on tehty huolella. Elokuvan menestyminen ei siis missään nimessä riipu siitä, millä tavoin se on rahoitettu. Yksi keino rahoittaa elokuvat ovat yrityslainat joita voi hakea useammankin tekijän nimissä. Lainojen kohdalla voi sopia, vastaavatko vain jotkut tekijöistä niistä vai vastataanko lainojen takaisinmaksusta yhdessä. Jos tietyt tekijät vastaavat elokuvan rahoituksesta, voi heidät merkitä elokuvan tuottajiksi.
Talkoohengellä pääsee pitkälle
Koska elokuvan tekeminen on rankkaa puuhaa ja vaatii pitkiä päiviä, vaaditaan tekijöiltä pitkäjänteisyyttä ja rakkautta elokuvia kohtaan. Monesti elokuvia kuvataan harrastuspohjalta, mutta todelliset tavoitteet pidetään silti mielessä. Kuvaajan, ohjaajan ja näyttelijöiden ei tietenkään tarvitse olla ammattilaisia, mutta on hyvä, että joukosta löytyy jotakin tuntemusta elokuva-alasta. Sillä pääsee jo pitkälle, eikä esimerkiksi kameraa osaa käyttää, mikäli kuvaamista ei ole harrastanut aikaisemmin. Monesti itse rahoitetut elokuvat ovatkin harrastelijateatteriporukan päähänpistoja, joita sitten lähdetään toteuttamaan yhdessä.
Tärkeintä elokuvan tekemisessä on se, että kaikki siihen osallistuvat panostavat elokuvan tekemiseen ja pysyvät mukana alusta loppuun saakka. Vaikka kyseessä olisi vain harrastusprojekti, josta ei saa palkkaa, on silti tärkeää antaa kaikkensa. Näin lopputuloksesta tulee mahdollisimman hyvä ja elokuvaa voi mahdollisesti levittää myös laajemmalle. Monet hyvin toteutetut indie-elokuvat ovat päätyneet jopa elokuvateattereihin ja niiden tekijät ovat saaneet jalan oven väliin elokuvamaailmaan. Parhaimmillaan voi käydä jopa niin, että pienellä budjetilla toteutetusta elokuvasta tuleekin suuren yleisön suosioon nouseva hitti, jonka tekijöiltä aletaan odottaa aina vain uusia elokuvia.