Nauti elokuvien tarinoista äänikirjoina

Tiesitkö, että monien elokuvien tarinoista voi nauttia myös äänikirjoina? Äänikirjapalvelut ovat muutenkin näppärä tapa nauttia hyvistä tarinoista ja kuljettaa suurta määrää tarinoita mukana älylaitteen uumenissa. Löydät äänikirjat osoitteessa äänikirjoja.fi ja pääset nauttimaan sivuston vinkkien avulla hyvistä tarinoista, vaikket aina jaksaisikaan itse niitä lukea. Monen mielestä on mielenkiintoista kuunnella sama tarina sekä äänikirjana että katsoa se elokuvana. Olemme koonneet tähän artikkeliin hyviä vinkkejä sinulle, joka haluat nauttia elokuvien tarinoista myös äänikirjoina. Monen mielestä tämä on yksi keino nostaa elokuvanautinto huippuunsa.

Nainen junassa -äänikirja

Nainen junassa -tarina on herättänyt runsaasti keskustelua ja se herättää katselijan tai kuuntelijan pohtimaan myös omia ihmissuhteitaan. Tarinan on kirjoittanut Paula Hawkins ja se on yltänyt bestselleriksi. DreamWorks julkaisi tarinan pohjalta myös elokuvan. Tarinaa kerrotaan kolmen naisen hyvin erilaisista näkökulmista käsin. Yksi näistä naisista on alkoholismista kärsivä Rachel, joka kärsii juomisen aiheuttamista muistikatkoista. Toinen naisista on hänen ex-miehensä nykyinen vaimo Anna ja kolmas naisista on naapurustossa asuva nuori ja villi Megan. Megan katoaa mystisellä tavalla ja Rachel alkaa selvittämään tapausta, johon hän itsekin kietoutuu monin tavoin. Nainen junassa löytyy äänikirjana Elisa Kirja -palvelusta.

Taru Sormusten herrasta

Taru Sormusten herrasta -leffat ovat suosittuja, mutta näistä tarinoista pääsee nauttimaan myös äänikirjoina. Tarinat on kirjoittanut J.R.R. Tolkien. Näissä tarinoissa seikkaillaan kääpiöiden, hobittien sekä haltioiden kanssa Keski-Maassa, ja tarinoista pääsee nauttimaan Elisa Kirjassa.

Sinuhe egyptiläinen

Jos haluat nauttia suomalaisesta klassikkotarinasta, kannattaa tutustua Mika Waltarin kirjoittamaan Sinuhe egyptiläiseen joko leffana tai äänikirjana. Tässä tarinassa seikkaillaan muinaisessa Egyptissä ja tarinan kerronnassa on hyödynnetty historiallisia faktoja. Sinuhe egyptiläinen -elokuva julkaistiin vuonna 1954, ja äänikirjana sen voi kuunnella BookBeatissa.

Tuntematon sotilas

Väinö Linnan Tuntematon sotilas on yksi tunnetuimmista suomalaisista kirjoista, josta on toteutettu myös suosittu elokuva. Itse asiassa tarinasta on ehditty tehdä jo useampikin filmatisointi: vuoden 1955 versio Edvin Laineen ohjauksessa, vuoden 1985 versio Rauni Mollbergin ohjauksessa ja vuoden 2017 versio Aku Louhimiehen ohjauksessa. Äänikirjana tarinan voi kuunnella Storytelissä.

Piiat

Piiat perustuu Kathryn Stockettin kirjoittamaan tarinaan. Tarinassa tutustutaan afroamerikkalaisten piikojen elämään Mississippissä 1960-luvulla. Tarina on filmatisoitu vuonna 2011, ja äänikirjana sen voi kuunnella Elisa Kirjassa. Tässä tarinassa nähdään mustien ja valkoisten rinnakkaiseloa, jossa mustat naiset opetetaan palvelemaan valkoisia ja valkoiset nappaamaan aviomies. 1960-luvun alun etelävaltioiden naisilla ei juuri ollut tarjolla muunlaisia vaihtoehtoja. Kun vanha maailma alkoi murtua, tarinan päähenkilö Skeeter haluaa valita toisenlaisen elämäntyylin. Hän ei halua kotirouvaksi, vaan haluaa koota kotiapulaisten elämään pureutuvan kirjan. Kyseisenä aikakautena päähenkilön hankkeessa on vaaransa, sillä palkolliset ovat peloissaan työpaikkojensa vuoksi ja taas toisaalta isännät vastustelevat elämänsä toisen totuuden kohtaamista.

Posted in Uncategorized
silent-film