Elokuvanautinto huippuunsa – luo kotiin elokuvateatteri

Oman elokuvateatterin rakentaminen kotiin ei ole ainoastaan isojen kotien etuoikeus. Elokuvateatterin tai ainakin elokuvanurkkauksen voi nimittäin rakentaa myös pienempään kotiin. Jokainen elokuvien ystävä voikin alkaa tuumasta toimeen ja toteuttaa omaa kotiin sopivan elokuvateatterin. Myöskään budjetin ei tarvitse olla suuri, sillä itse rakentamalla tai remontoimalla saa paljon aikaan pienemmällä budjetilla. Kotiteatteria varten ei välttämättä tarvitse hankkia valkokangasta. Elokuvan voi heijastaa myös valkoiselle seinälle. Toisaalta taas suurikokoinen televisio käy myös oikein hyvin. Jo yli 60 tuuman televisiot ovat riittävän suuria, jotta elokuvasta voi nauttia täysin siemauksin.

Jotta elokuvanautinnosta tulisi entistäkin laadukkaampi, televisioon voi liittää kaiuttimet. Ne takaavat sen, että elokuvan äänet kuuluvat. Äänet ovatkin tärkeässä roolissa esimerkiksi kauhuelokuvissa, jossa äänitehosteita käytetään runsaasti. Kaiuttimet ja muutkin oheistarvikkeet voi löytää kätevästi tekniikkaosat verkkokaupasta, jossa on paljon laadukasta elektroniikkaa. Elokuvateatteriin saa varmasti kaiken haluamansa ja vielä edulliseen hintaan. Jos kotiteatteriin taas haluaa panostaa rahallisesti enemmän, tulee silloin kiinnittää huomiota myös akustiikkaan. Akustiikka ei kuitenkaan ole ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä. Sen sijaan tärkeämpää on esimerkiksi hyvä kuva ja ääni.

Erilaisia keinoja toistaa elokuvia

Nykyisin elokuvia voi toistaa niin monella eri tavalla. Jos elokuva löytyy joko DVD:nä tai Blu-Rayna, voi soittimen yhdistää silloin suoraan televisioon. Täytyy kuitenkin muistaa, että ainoastaan DVD:lle tarkoitetut soittimet eivät toista Blu-Ray-levyjä. Blu-Ray tarvitsee juuri nimenomaan sille tarkoitetun soittimen. Myös PlayStation-pelikonsolit toistavat Blu-Ray-levyjä. Kannattaa myös muistaa, että Blu-Ray-soittimille voi toistaa myös DVD-levyjä. Kaikista helpoimmalla pääsee siis ostamalla Blu-Ray-soittimen, jolla voi toistaa molempia formaatteja.

Nykyisin Netflix ja muut suoratoistopalvelut ovat nousseet erittäin suosituiksi. Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden ansiosta ihmisillä on jatkuvasti suuri määrä elokuvia ja tv-sarjoja katsottavanaan. Jos omasta kotiteatterista löytyy älytelevisio, löytyy siitä monesti Netflix valmiina. Näin elokuvien pariin pääsee vain yhdellä napin painalluksella. Jos tällaista vaihtoehtoa ei ole, tulee silloin hankkia Chrome Cast, jonka avulla televisiossa voidaan toistaa ohjelmia, jotka lähetetään kannettavalta laitteelta, kuten esimerkiksi puhelimelta tai tabletilta. Nykyään onkin kätevää, kun ohjelmia on aina saatavilla.

Posted in Uncategorized
silent-film