Elokuvateatterin perustaminen

Elokuva-ala on yksi jännittävimpiä aloja koko maailmassa. Samalla se on myös yksi seuratuimpia sekä tuottavimpia aloja. Elokuvista kiinnostuneet ihmiset monet ovat unelmoineet elokuva-alalle ryhtymisestä, mutta kovin monesta ei siihen ole.

Yksi idea elokuva-alasta kiinnostuneelle ja yrittäjäksi haluavalle henkilölle voisi olla oman elokuvateatterin perustaminen. Elokuvateatterin perustamiseen toki vaaditaan yrittäjältä paljon pääomaa sekä halua menestyä, mutta niin sitä halua menestyä tarvitsee vain kaikille muillekin aloille.

Miksi alkaa yrittäjäksi

Sanotaan, että yrittäjä on itsensä pomo, ja niinhän se periaatteessa meneekin. Yrittäjyys voi olla yksi palkitsevimpia asioita koko uran aikana. Ehdottomasti jos on kiinnostunut yrittäjyydestä, niin kannattaa ottaa asioista selvää ja lähteä siitä sitten rakentamaan ensimmäistä omaa yritystään.

Yrittäjyyden käsite on se, että jos haluat menestyä, niin sinun pitää myös paiskia sen eteen töitä. Mutta mikään ei varmasti voita sitä tunnetta, kun oma yritys alkaa menestyä, ja sen kaiken on saanut itse aikaan.

Yrittäjänä voit myös tehdä vaikutusta yhteiskuntaan sekä vaikkapa kotikaupunkiisi luomalla työpaikkoja ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuuden käydä juuri sinun elokuvateatterissasi katsomassa hittileffoja. Myös indieleffat ovat nykyään suosiossa, joten ehkä siinäkin olisi pientä bisnesideaa näyttää hieman vähemmän tunnettujen ohjaajien elokuvia, joita ei välttämättä näe muualta.

Mistä rahaa elokuvateatterin perustamiseen

Elokuvateatteri vaatii totta kai rahaa toimiakseen, ja näin ollen pitääkin miettiä mitä kaikkea elokuvateatteriin pitää hankkia. Tietenkin täytyy olla tilat jossa teatteri on, pitää olla videotykit ja valkokankaat millä elokuvat näytetään, ja salit missä asiakkaat voivat sitten katsoa näytökset.

Yksi vaihtoehto on hakea lainaa yritykselle, joka onkin varmaan se yleisin tapa aloittaa yritys. Lainoja myöntävät yrityksille näitä tilanteita varten useimmat pankit sekä yksityiset lainafirmat. Yleisin tapa hakea lainaa nykyaikana on internetin välityksellä. Jos haluat lainan nopeasti tilille, niin Hae lainaa netistä tarvittaessa. Hakemuksen täyttäminen on yleensä melko yksinkertaista, hakemus käsitellään nopeaa, ja lainankin voi saada tilille jo saman päivän aikana.

Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin vähän kartoittaa, kuinka paljon sitä tarvitsee ja kuinka pitkälle ajalle. Alla on hieman lisää tästä.

Mistä lähteä liikkeelle

Yrittäjyydessä on aina omat riskinsä, ja sen takia on tärkeää, että suunnittelee tarkoin miten haluaa yrityksen toimivan. Liikkeelle voi aina lähteä siitä, että ihan ensimmäiseksi aloittaa tekemällä liiketoimintasuunnitelman, jossa käydään kohta kohdalta läpi mitä yrityksen tulee tehdä toimiakseen.

Liiketoimintasuunnitelmassa muun muassa käydään läpi, onko alueella kilpailijoita ja miten ne menestyvät. Suunnitelmassa on myös tarkkaan laskettu, kuinka paljon yritys tarvitsee rahoitusta, että yrityksen voi perustaa.

Tärkein kohta suunnitelmassa on tietenkin se, kuinka paljon yrityksen tulisi tienata, jotta jäätäisiin voiton puolelle, ja miten tämä voiton tekeminen voisi tapahtua ja mitä pitää tehdä että yritys alkaisi menestyä mahdollisimman nopeaa.

Liiketoimintasuunnitelmia on mahdollista tehdä internetissä. Siihen löytyy monilta sivuilta valmiita pohjia, joihin tarvitsee vain täyttää kohdat. Kannattaa ehdottomasti aloittaa vaikka katselemalla näitä pohjia, jotta saa vähän käsitystä siitä, mitä liiketoimintasuunnitelmassa tulee olla.

Liiketoimintasuunnitelma vaaditaan usein silloin, kun on hakemassa esimerkiksi starttirahaa tai vähän isompaa lainaa jostain. Myös tämä on yksi syy sille, miksi se kannattaa ehdottomasti olla valmiina.

Posted in Uncategorized
silent-film