Gianni Versacen uskomaton tarina

Tänä päivänä italialaisen Donatella Versacen johtama muotitalo on tullut tunnetuksi yhtenä maailman kysytyimmistä muotimerkeistä, joka herättää huomiota innovatiivisella muotoilullaan sekä tyylikkäillä mutta huomiota herättävillä väreillä ja symboleilla.

Vuonna 2018 muotisuunnittelija Michael Korsin omistama yhtiö Michael Kors Holdings päätti ostaa kaikki Versacen osakkeet 2,12 miljardin dollarin hintaan, ja vaikka yrityksen omistajuus siirtyi nyt kyseiselle yhtiölle, Versacen perustajan Giannin sisko, Donatella Versace, jatkaa edelleen tämän ikonisen tuotemerkin luovana suunnittelijana.

Tragediasta huolimatta yksi maailman tunnetuimpia tuotemerkkejä

Gianni Versacen traagisesta murhasta huolimatta Versace on pysytellyt vuosikymmenten ajan yhtenä maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Gianni Versacea itseään kutsuttiin monesti Rock n ‘Roll -suunnittelijaksi, sillä Versacen luomuksi nähtiin monien tunnettujen laulajien, kuten Elton Johnin ja Michael Jacksonin päällä. Laulajien lisäksi muun muassa näyttelijät Jennifer Lopez ja Elizabeth Hurley sekä Monacon prinsessa Caroline ovat kantaneet päällään Versacen käsintehtyjä luomuksia.

Vaatteiden lisäksi Versace tuottaa Italiassa valmistettuja koruja ja hajuvesiä. Myös Versacen hajuvedet noudattavat muotoilussaan Gianni Versacen asettamaa linjaa, jossa leikitellään väreillä, symboleilla ja muodoilla. Hajuvesien linjasta löytyy tuoksuja sekä miehille että naisille. Aromaattisten ja vahvojen tuoksujen valmistuksessa on käytetty monia Italiassa luonnostaan kasvavia ainesosia, kuten bergamottia, basilikaa, jasmiinia ja narsissia.

Gianni Versacen elämä

Nyt se, mikä suurta osaa kansaa kiinnostaa, on erityisesti Versacen muotitalon perustajan, Gianni Versacen historia ja elämä, joka on ottanut monien mielestä jopa tarunomaisia piirteitä. Tämän vuonna 1997 murhatun muotisuunnittelijan elämästä päätettiinkin tehdä 9-osainen tositapahtumiin perustuva tv-sarja. Donatella-siskon roolissa nähdään espanjalaisnäyttelijätär Penelope Cruz, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Pirates of the Caribbean -elokuvasarjasta, Pedro Almodóvarin jättimenestyksestä Volver sekä Tom Cruisen aisaparina elokuvassa Vanilla Sky.

Donatellan veljeä ja Versace-tuotemerkin perustajaa, Gianni Versacea, näyttelee venezuelalainen Edgar Ramírez, joka on tullut suuremmalle yleisölle tunnetuksi muun muassa elokuvista Point Break, Deliver Us from Evil ja the Girl on the Train. Giannin poikaystävän roolissa nähdään puolestaan Ricky Martin, joka kuuluu latinalaisen musiikin suurimpiin tähtiin.

Sarjassa keskitytään Gianni Versacen elämän viimeisiin hetkiin. Giannin perhe ja ystävät ovat kertoneet kauhistuneensa sarjasta, sillä esimerkiksi Giannin sisko Donatella ei ole vieläkään päässyt yli veljensä kuolemasta. Hän onkin kertonut, ettei pystyisi ikinä katsomaan sarjaa eläen uudestaan sen hetken, jossa hänen veljensä lyyhistyy kotinsa portaille.

2017-2018 vuosina kuvattu Joel Kazuo Knoernschildin ohjaama ja Ryan Murphyn tuottama sarja on katseltavissa tällä hetkellä esimerkiksi Netflixissä. Versacen traaginen murhamysteeri on saanut sekä kriitikoilta että yleisöltä myönteisiä arvioita.

The Assassination of Gianni Versace –nimellä kulkeva minisarja on American Crime Story –sarjan toinen kausi. Sarjassa esitellään nimensä mukaisesti kuuluisia tositapahtumiin perustuvia rikostarinoita. Esimerkiksi sarjan ensimmäisellä kaudella käsiteltiin yhtä maailman kuuluisinta murhatapausta – O. J. Simpsonin oikeudenkäyntiä, jossa entistä NFL-pelaajaa ja näyttelijää syytettiin ex-vaimonsa ja tämän ystävän murhasta.

Posted in Uncategorized
silent-film